Snelle levering

Niet goed, geld terug

Gratis presentje vanaf €25

Gratis verzending vanaf €95

Spelletjes kinderfeestje

Op een kinderfeestje moet je de kinderen bezighouden en dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarom hebben wij enkele typische spelletjes voor je verzameled. De spelletjes kan je zowel  voor een kinderfeestje binnen als buiten doen. 

Koekhappen

Rijg plakken ontbijtkoek (of een andere zachte koek) aan een touwtje en bind die aan een touw, draad of waslijn die je boven de hoofden van de kinderen hangt. Zet alle kinderen op een rijtje en laat ze hun handen op de rug houden. Om het moeilijker te maken kun je de kinderen een blinddoek omdoen. Wie als eerst een stuk koek van het touwtje heeft gegeten, heeft gewonnen. Zijn er veel kinderen uitgenodigd, dan kun je ze opdelen in groepjes en de winnaars tegen elkaar laten spelen in een finale.

Spijkerpoepen

Bind een spijker aan een touwtje en laat de kinderen deze om hun middel knopen zodat de spijker ongeveer op kniehoogte hangt. Zet per kind een fles neer. Wie als eerst de spijker in de fles ‘poept’ heeft gewonnen. Je kunt de kinderen in tweetallen of in kleine groepjes tegen elkaar laten strijden. In de finale tussen de winnaars wordt bepaald wie de beste spijkerpoeper is.

Hoop in de knoop

Deze variant op Twister is helemaal aangepast per kinderfeest thema. Gooi de dobbelstenen, roep de combinatie en daar moeten de kinderen met hand of voet op gaan staan. Zo komen ze op de meest hilarische posities te staan. Ben je opzoek naar dit spel of naar andere spelletjesvarianten van Kinderfeest Moment zoals het Levend Ganzenbord of Kus de Kikker? Bezoek dan onze spelletjes pagina!

Spelletjes Kinderfeestje: Kus de Kikker

Stoelendans

Zet muziek op die past bij het thema van het feestje of kies natuurlijk voor de favoriete muziek van de jarige! Zet stoelen in een kring, met de rugleuningen naar elkaar toe, zodat de kinderen er makkelijk omheen kunnen lopen.  Zorg dat je 1 stoel minder neerzet dan het aantal kinderen. Start de muziek en laat de kinderen dansen om de stoelen. Stilstaan of al gaan zitten is natuurlijk verboden! Wanneer de muziek stopt moet iedereen zo snel mogelijk een plaatsje zien te bemachtigen. Het kindje dat geen stoel meer kan vinden is af. Haal een stoel weg, zet de muziek weer aan en laat de kinderen weer ronddansen. Ga door tot er een enige echte stoelendans winnaar overblijft.

Zakdoekje leggen

Laat de kinderen een kring vormen en laat ze voorover gebogen op de knieën op de grond zitten met de handen voor hun ogen. Een van de kinderen wordt aangewezen als de zakdoeklegger. Deze sluipt rondom de kring, wanneer alle kinderen het liedje ‘zakdoekje leggen’ zingen. Het zakdoekje wordt, voor het liedje afgelopen is, achter een van de kindjes neergelegd. Na het liedje draait iedereen zich om. Degene die het zakdoekje vindt moet de zakdoeklegger gauw proberen te tikken. De legger moet een rondje om de kring rennen en op zijn eigen plek of op de plek van de tikker gaan zitten. Als het lukt om op tijd te gaan zitten moet de tikker het zakdoekje neerleggen. Lukt het niet, dan moet de zakdoeklegger opnieuw het zakdoekje gaan neerleggen.

De tekst van het liedje:
Zakdoekje leggen,
Niemand zeggen,
Ik heb de hele nacht gewaakt.
Twee paar schoenen heb ik afgemaakt:
Eén van stof en één van leer,
Hier leg ik mijn zakdoekje neer.

Ezeltje Prik

Teken een ezel (of een ander favoriet dier met een staart) op een groot stuk papier en hang dit op een stuk karton of hout. Laat op de tekening goed zien waar de staart moet komen. Teken een losse staart, knip deze uit en prik er een punaise doorheen. Blinddoek de kinderen en plaats ze een voor een voor de tekening. Ze moeten de staart zo goed mogelijk op het dier prikken. Wie de staart op de juiste plek weet te prikken (of wie het meest in de buurt zit), heeft gewonnen. Kindefeest Moment heeft een leuke variant bedaht op het ezeltje-prik-spelletje, geheel passend in het prinsessenthema! Benieuwd? Klik op de volgende link en bekijk het kus-de-kikker-plakspel!

Waterballonnen gevecht

Als het erg zonnig is kan je waterballonnen vullen. Met waterballonnen kan je meerdere kinderspelletjes houden. Verdeel de kinderen in 2 teams en bekogel elkaar met de ballonnen. Het team dat het natst is, heeft verloren. De kinderen kunnen ook de ballonnen naar elkaar gooien zodat de andere de ballon moet opvangen. Laat de kinderen steeds verder uit elkaar staan tot de ballon klakt.

Zaklopen

Dit spel is uitermate geschikt om buiten te doen met mooi weer. Zorg voor minstens twee grote zakken, bijvoorbeeld een jute zak of een postzak. Markeer een start en een finish op een speelplein of op een grasveld. Bijvoorbeeld met stoepkrijt of door middel van pionnetjes. Het parcours kan recht zijn of met allerlei bochten erin. De kinderen moeten in de zak stappen en vervolgens na het startsein springend het parcours afleggen. Laat minstens twee kinderen tegelijk tegen elkaar spelen. De winnaars mogen daarna tegen elkaar strijden om de hoofdprijs.

Knutselen

Kinderfeest Moment heeft verschillende variaties gemaakt op bekende spelletjes passend bij de kinderfeest moment thema's. De spelletjes zijn zelf ontworpen en zal je dus nergens anders vinden! Naast spelletjes heeft Kinderfeest nog andere leuke activiteiten bedacht voor tijdens een kinderfeestje. Denk hierbij aan knutselen! Benieuwd naar de spelletjes en knutselkarweitjes van Kinderfeest Moment? Klik dan op deze link!

Klassieke spelletjes kinderfeestje

Tijdens een kinderfeestje zijn er ook eenvoudigere spelletjes waar alle kinderen dol op zijn. Tikkertje en verstoppertje zijn klassiekers die niet mogen ontbreken. Ook met een leuke kinderfeest speurtocht hou je de kinderen even zoet. Bekijk onze aparte pagina over kinderfeest speurtochten. Per kinderfeest thema hebben we een aantal ideeën en verhaallijnen bedacht. Of bezoek onze webshop en koop de leukste kinderfeest thema producten! Wil je nou een nieuwe activiteit passend bij het kinderfeestthema? Kinderfeest moment heeft verschillende variaties bedacht voor bestaande spelletjes, activiteiten en knutselwerkjes die perfect aansluiten op de kinderfeest moment thema's! Benieuwd? Klik op deze link om de spelletjes te bekijken!

Gerelateerde Blogs

8x leuk kinderfeestje buitenshuis

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een kinderfeestje buitenshuis te organiseren, er zijn namelijk gigantisch veel aanbieders van...

Kinderfeest Moment is verhuisd!

Kinderfeest moment is verhuisd! Vanaf vandaag heeft Kinderfeest Moment een nieuw onderkomen. Haringvliet 92 zal plaatsmaken voor Oostzeedijk 90. Een prachtig pand met meer ruimte voor de webshop artikelen. Hierdoor kunnen wij verder uitbreiden met ons assortiment. Wil je graag een bestelling komen ophalen? Dan kan dit vanaf vandaag in ons nieuwe pand. 

Verkleedkleding

Met trots presenteren wij nieuwe producten voor Kinderfeest Moment. Een kinderfeestje is niet compleet zonder verkleedkleding! In het assortiment zijn er verschillende verkleed stukken speciaal voor het kinderfeest moment thema's. Voor de prinsessen hebben wij prachtige prinsessenjurken, waarbij elk meisje zich als een ware prinses voelt op haar feestje. Voor de jongen is er bijvoorbeeld stoere piratenkleding. Een piraat is niet compleet zonder ooglapje. Bekijk het gehele assortiment verkleedkleding voor een geweldig kinderfeestje. 

Lancering Kinderfeest Moment

Na onze succesvolle webshops Babyshower moment en Kraamfeest moment, presenteren wij: Kinderfeest Moment. Onze webshop is speciaal voor ouders, die leuke kinderfeesjes willen organiseren. Wij bieden verschillende thema's aan zoals: stoere piraten, lieve prinsessen of lieve elfjes. Het kan voor ouders spannend zijn om een kinderfeestje te organiseren. Door middel van onze pakketten heb je alles in huis voor een fantastisch kinderfeestje. De artikelen zijn geschikt voor kinderfeestjes van 5 jaar tot 8 jaar oud. 

Kinderfeestje spelletjes ideeën

Kinderfeestje geven? Wij hebben alvast een aantal kinderfeest spelletjes en activiteiten op een rijtje gezet om je wat ideeën te geven! Naast onderstaande activiteiten zijn er ook nog tal van leuke andere spelletjes die je kunt doen. Bij Kinderfeest Moment hebben we verschillende variaties gemaakt op bekende spelletjes

Speurtocht kinderfeestje maken

Een speurtocht kan dé activiteit van het kinderfeestje worden. Kinderen werken hierbij samen om een spannend avontuur tot een geslaagd einde te brengen. Ze worden vervolgens rijkelijk beloond als dit samen gelukt is!

Kado-uitpak-spel

Een verjaardag is een speciale dag voor een kind. Vandaag staat hij of zij in de kijker. Alles mag, alles kan want de jarige is voor een dag de baas. De keuze van de taart, de aanwezige vriendjes, het thema is allemaal in teken van de jarige. 

Levend Ganzenbord: Leuk spelletje voor buiten of binnen!

Kinderfeestje organiseren? Of gewoon een leuk spelletje in huis halen wat zowel binnen als buiten kan worden gespeeld? Zeker in een wereld waarin zoveel gecomputerd en online gegamed wordt vinden wij het ontzettend leuk om te zien dat een fysiek spelletje

Kinderfeestje 5 jaar

Al weken wordt er waarschijnlijk door jouw kindje uitgekeken naar het kinderfeestje voor zijn of haar 5de jaar. Een belangrijke, want dit is de eerste die ze vieren in het bijzijn met hun klasgenootjes van de lagere school. Je wilt dus een leuk origineel kinderfeestje neerzetten. 

Kinderfeestje 6 jaar

Een kind van 6 jaar gaat zelfstandig en actiever op zoek naar contact met andere kindjes. Ze zijn vaak uitbundig en leren de wereld kennen op een spelende manier. Een kinderfeestje is de perfecte gelegenheid om interactie te hebben met vriendjes en vriendinnetjes.

Kinderfeest 7 jaar

Kinderen van 7 jaar leren al heel veel op school. Ze leren lezen, schrijven en rekenen. Hierdoor gaan ze concreter denken, maar hebben ze nog steeds hun eigen fantasie. Een 7-jarig kind begint zijn omgeving waar te nemen met interactie en verhalen.

Kinderfeest 8 jaar

Kinderen van 8 jaar zitten op school en leren in deze fase heel veel. Ze leren lezen, schrijven en omgaan met andere kinderen. Met een kinderfeestje voor 8 jaar is het leuk om spelletjes te doen in groepsverband en om ze zelf een thema te laten kiezen dat ze zelf heel leuk vinden.

Kinderfeestje jongens

Hoe doe je dat eigenlijk, zorgen dat een kinderfeestje jongens aanspreekt? Natuurlijk verschilt dit heel erg per jongen (of meisje) wat leuk gevonden wordt, maar wij van Kinderfeest Moment zien een aantal thema's vaak terugkomen.

Kinderfeestje meisjes

De meeste meisjes voelen zich veel matuurder dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Ze hebben helemaal geen mannen nodig en kunnen zelf wel de grote wereld aan. ‘Who run the world? Girls!’ 

Kinderfeestje thuis

Het is bijna de verjaardag van je kind, maar je hebt totaal geen idee hoe je zijn of haar verjaardag zal vieren? Geen nood! Wij helpen je graag verder bij de organisatie van een kinderfeestje. Dankzij onze gouden raad organiseer je een leuk kinderfeestje in een handomdraai.

Kinderfeestje voor buiten

Staat in de zomermaanden de verjaardag van de kleine om de hoek? Ben je op zoek naar originele, creatieve ideeën om een kinderfeestje buiten te organiseren? Zoek dan niet verder! Bij Kinderfeest Moment ben je aan het juiste adres!

Kinderfeest Themapakketten

Kinderfeest Moment heeft voor de jongens en meisjes verschillende themapakketten. Hieronder vind je een overzicht van de thema's en de samenstelling van de pakketten.

Prinsessenfeestje

Wil jij een prinsessenfeestje thuis organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een prinsessenfeest als thema voor een kinderfeestje voor meisjes van 5 tot 8 jaar!

Elfenfeestje

Wil jij een elfjesfeestje organiseren? Hier vindt je alle tips voor een elfenfeestje! Elfen-spelletjes, elfen knutselwerkjes, versiering en aankleding voor een elfenfeestje en elfen-eten!

Zeemeerminnenfeestje

Wil jij een zeemeerminnenfeestje organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een zeemeerminnenfeestje! Zeemeerminnen spelletjes, zeemeerminnen knutselwerkjes, versiering en zeemeerminnen-eten!

Ridderfeestje

Wil jij een ridderfeestje organiseren? Hier vindt je alle tips voor een ridderfeestje! Ridderspelletjes, ridder knutselwerkjes, versiering en aankleding voor een ridderfeestje en ridder eten!

Piratenfeestje

Wil jij een piratenfeestje thuis organiseren? Hier vind je alle tips voor een stoer piratenfeestje! Piratenspelletjes, piraten knutselwerkjes, versiering en aankleding voor een piratenfeestje en piraten eten mogen niet ontbreken op een mega piratenfestijn!

Dinofeestje

Wil jij een dinofeestje organiseren? Hier vind je alle tips voor een dinofeestje! Dino-spelletjes, dino-knutselwerkjes, versiering en aankleding voor een dinofeestje en dino-eten!

Kookfeestje

Wil jij een kookfeestje thuis organiseren? Hier vind je alle tips voor een heerlijk kookfeestje voor kinderen. Een echte chefkok staat natuurlijk het liefst in de keuken maar ook kookspelletjes, knutselwerkjes en versiering kunnen de chef bekoren tijdens een kookfeestje!

Robotfeestje

Wil jij een robotfeestje organiseren? Hier vind je alle tips om te transformeren tot een echte robot. Met verschillende producten zoals een robot uitnodiging, feestmuts, robot taarten en robot spelletjes

Paardenfeestje

Wil jij een paardenfeestje thuis organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een paardenfeestje. Het thema paarden is erg populair als kinderfeestje voor meisjes van 5 tot 10 jaar! Op Kinderfeest Moment vind je heel wat inspiratie en producten zoals paardenspelletjes, knutselwerkjes, versiering en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt voor een perfect paardenfeestje!

Griezelfeestje

Wil jij een griezelfeestje organiseren? Hier vind je alle tips om een dag vol horror en gruwel te beleven. Scoor hier een angstaanjagende outfit waarvan de andere kinderen zullen bibbertanden.

Eenhoornfeestje

Eenhoorns spreken bij veel meisjes tot de verbeelding. Deze magische dieren laten meisjes wegdromen naar hun eigen sprookje met hun eigen mooiste unicorn. Vind hier alle artikelen om haar droom werkelijkheid te maken. 

Dieren Jungle Feestje

Wil jij een Dieren Jungle Feestje organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een Dieren Jungle als thema voor een kinderfeestje voor jongens van 5 tot 10 jaar! 

Haaienfeestje

Wil jij een Haaien Feestje organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een Haaien thema voor een kinderfeestje voor jongens van 5 tot 10 jaar! Hieronder vind je meer Haaien Spelletjes, Haaien Eten, Haaien Knutselwerkjes en Haaien versiering!

Indianenfeestje

Wil jij een Indianenfeestje organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een Indianen thema voor een kinderfeestje voor jongens en meisjes van 5 tot 10 jaar!

Astronautenfeestje

Wil jij een spacethema feestje organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een Space thema voor een kinderfeestje voor jongens van 5 tot 10 jaar! Hieronder vind je meer Astronauten spelletjes, knutselwerkjes en versieringen!

Superheldenfeestje

Wil jij een Superhelden organiseren? Hier vind je alle tips en ideeën voor een Superhelden thema voor een kinderfeestje voor jongens en meisjes van 5 tot 10 jaar!

Hoe maak je slijm?

Zelf slijm maken is hartstikke populair onder kinderen en het maken ervan hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Op de vraag “Hoe maak je slijm?” zijn er meerdere antwoorden te vinden. Wij delen graag de recepten voor fluffy slijm, slijm maken zonder lijm en slijm maken met wasmiddel.

Zelf een tipi maken

Wanneer de zon schijnt vieren we liefst onze verjaardagen buiten. Bij een kinderfeestje is het ook heerlijk om lekker met de kinderen naar buiten te gaan. Er zijn veel verschillende activiteiten, spelletjes en thema’s die je buiten kan gebruiken tijdens een kinderfeestje.

Eenhoornhoorn met staart maken

Ben je van plan een unicornthema kinderfeestje te geven? Of ben je opzoek naar een leuke activiteit? Wil je eenhoorn dingen knutselen tijdens een eenhoornthema kinderfeestje of een leuke DIY eenhoorn activiteit? Zoek dan niet verder!

DIY: een Halloween lantaarn maken!

Op 31 oktober staat Halloween voor de deur! Op veel plekken in Nederland worden er griezelige accessoires en kleding uit de kast getrokken. Maar tijdens Halloween wordt er ook meer geknutseld. Om je goed voor te bereiden op 31 oktober hebben wij een leuk DIY-activiteit bedacht. Vandaag maken we een Halloween lantaren, leuk voor in de tuin of in huis!

Zelf een regenboogtaart maken!

Er is niets leukers dan zelf een taart maken. Daarom laten wij zien hoe zelf een regenboogtaart maakt voor je kinderfeest. Veel bakplezier!

Zelf een gezonde appelsiroop maken voor jouw kinderfeestje!

In veel sapjes in de supermarkt vind je veel ongezonde suikers. Daarom vinden wij het leuk om vandaag te laten zien hoe je ook zonder geraffineerde suikers een heerlijke appelsiroop kan maken!

Kinderfeest hapjes en drankjes

Tijdens een kinderfeestje kunnen een maaltijd en lekkere snacks natuurlijk niet ontbreken. Wanneer de kinderen mee eten met de lunch of tijdens het avondeten is het helemaal gezellig om iets feestelijks te bedenken in het thema van het feestje.

Schminken op een kinderfeestje

Bijna alle kindjes vinden schmink erg leuk. Je kan kinderen schminken in alle thema's. Misschien moet je even oefenen, maar met een paar simpele tips en voorbeelden moet het best lukken. Hieronder een aantal voorbeelden van schminken per thema. 

Hoe organiseer je een kinderfeestje?

Een kinderfeestje organiseren doe je waarschijnlijk niet elke dag en er komt best nog wel wat bij kijken. Daarom geven we je hier een handig stappenplan met diverse tips.

Gratis Speurtocht Kaarten voor een kinderfeestje

Deze Speurtocht Kaarten kunnen natuurlijk niet ontbreken op een kinderfeestje. Hier onder vind je alvast een voorproefje van de speurtocht kaarten in alle thema's. Deze kun je gratis downloaden voor jouw kinderfeestje. Of gewoon zomaar! Bij elke kaart zit een verhaal en opdrachten. 

Kleurplaten voor een kinderfeestje

Kleurplaten kunnen natuurlijk niet ontbreken op een kinderfeestje. In onze pakketten vind je de mooiste kleurplaten, hier onder vind je alvast een voorproefje van de kleurplaten in alle thema's. Deze kun je gratis downloaden voor jouw kinderfeestje. Of gewoon zomaar!

  Alle Blogs