Een kraamfeest organiseren doe je waarschijnlijk niet elke dag en er komt best nog wel wat bij kijken. Daarom geven we je hier een handig stappenplan met diverse tips!

Het 10 Stappenplan voor het plannen van het Kraamfeest

Kraamfeest datum

Stap 1. Datum en gasten

Maak een lijst met genodigden en bepaal welke datum en tijd het kraamfeest plaats gaat vinden. Bepaal ook gelijk een budget. Bepaal je plan voor het kraamfeest als je nog zwanger bent. Natuurlijk weet je nog geen exacte datum, maar je kunt wel al veel voorwerk doen zodat je in staat bent om de uitnodiging voor de kraamfeestparty tegelijkertijd met het geboortekaartje te versturen.

Babyshower locatie

Stap 2. Locatie

Bepaal waar het kraamfeest wordt gehouden. Organiseer je het kraamfeest thuis of in een partygelegenheid. Dit hangt af van wat jullie het prettigst vinden en of het in je beoogde budget past natuurlijk. Ook het aantal gasten is leidend voor de keuze om het thuis of op een andere leuke locatie te organiseren.

uitnodigingen

Stap 3. Stuur uitnodigingen

Je kunt de uitnodiging bij het geboortekaartje voegen of later nog los versturen. Let op dat je dit niet te laat doet omdat je anders al veel wilde aanloop krijgt van nieuwsgierigen. Stuur alle gasten een uitnodiging met daarop alle gegevens van het kraamfeest, als datum, tijd, locatie met adres en overige informatie. Je kan een echte uitnodigingskaart sturen of de uitnodiging per e-mail verzenden.

kraamfeest versiering

Stap 4. Versiering en aankleding

Een kraamfeest moet er natuurlijk feestelijk uit zien. Bepaal het thema van het kraamfeest en bestel hiervoor passende versiering. De levertijd van versiering is meestal een paar dagen. Bekijk ook de combinatie-arrangementen voor locatie en versiering, dit kan zeer interessant zijn.

kraamfeest hapjes

5. Wat doe je met eten?

Naast beschuit met muisjes of een geboortetaart is het leuk om verschillende hapjes en drankjes te regelen in roze of blauw, of natuurlijk allebei! Wij hebben hiervoor een aantal leuke ideëen. Zorg dat je voor alle gasten voldoende bordjes, bekertjes en servetten hebt geregeld.

gastenboek

6. Gastenboek of timecapsule

Zorg dat er een gastenboek ligt op een plek waar iedereen langskomt, bijvoorbeeld bij de uitgang. Laat alle gasten er een wens voor de baby in schrijven. Leuk om later terug te lezen! Een ander leuk idee is het maken van een time capsule. Vraag de gasten iets leuks te schrijven voor jouw kindje, bijv. een wens of een verwachting en doe deze in de time capsule. Als jouw newborn baby ooit 16, 18 of 21 wordt, kun je deze timecapsule geven en hem of haar verrassen met alle wensen en verwachtingen van vroeger.

kraamfeest organiseren

7. Foto’s of filmpjes

De leukste herinneringen van deze speciale dag moeten natuurlijk vastgelegd worden. Wijs iemand aan die foto’s en/of filmpjes maakt van het kraamfeest. Leuk voor later!

luiertaart kraamfeest

8. Cadeautjes

Je krijgt waarschijnlijk ontzettend veel kraamcadeautjes en je hebt zelf ook al zoveel gekocht. Heb je specifieke wensen of wil je geld voor een groot kraamcadeau? Geef een cadeautip op de uitnodiging. Ook zijn er verschillende websites waar je verlanglijstjes kunt invullen en waar je gasten de kadootjes kunnen afstrepen.

bedankjes

9. Geboortebedankjes

Om iedereen te bedanken voor de aanwezigheid op het kraamfeest kun je een geboortebedankje meegeven. Dit kan bijvoorbeeld een doosje snoepjes of bonbons zijn. Met een bedankkaartje of een leuke foto van de baby met de naam erbij. Hoe persoonlijker en origineler de geboortebedankjes zijn hoe leuker dit natuurlijk gevonden wordt.

kraamfeest baby

10. Maak er een leuk geboortefeestje van

Geniet van de dag. Op een kraamfeest gaat alle aandacht naar jouw baby. Zorg ook dat de oudere kindjes zich vermaken tijdens het feest met bijvoorbeeld kleurplaten of spelletjes. Klets gezellig met alle gasten en neem je rust als je die nodig hebt. Iedereen begrijpt dat. Veel plezier!

Heb je aanvullingen of ideeën? Stuur ons een berichtje.