Tijdens een kraamfeest is een feestelijk aangeklede tafel met allerlei lekkere hapjes en drankjes natuurlijk een must. Zo kunnen de gasten zelf alles pakken en heb je daar weinig zorg aan op het feest zelf. Je kunt sommige hapjes bestellen maar misschien vind je het ook leuk om er een aantal zelf te maken. Wij geven je hier een aantal kraamfeest hapjes tips.

Onze top 10 voor kraamfeest hapjes

kraamfeest hapjes

1. Kraamfeest Welkomsdrankje

Een goed begin is natuurlijk altijd een welkomsdrankje. Je kan heel makkelijk een beetje Blue Curacao in de prosecco doen. Voor meisje kan je gewoon rosé bubbles gebruiken. Je kunt de glazen versieren door een blauw of roze lintje te knopen om de voet van het glas.

kraamfeest hapjes

2. Beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes is natuurlijk wat traditioneel en misschien vind je het wel oudbollig. Maar je kan de muisjes ook op andere hapjes strooien, wat dacht je bijvoorbeeld van donuts met muisjes?

kraamfeest hapjes

3. Geboortetaart

Een flinke taart mag natuurlijk niet ontbreken op een kraamfeest. Maak iets moois en persoonlijks waar iedereen van kan genieten!

kraamfeest hapjes

4. Chocolaatjes, bonbons en cupcakes

Cupcakes, chocolaatjes, bonbons en andere kleine hapjes versieren de aangeklede tafel en zo is er voor iedereen wat wils. Je kan bonbons bijvoorbeeld ook bedrukt bestellen, met een leuke afbeelding, het geboortekaartje of een foto van je baby.

kraamfeest hapjes

5. Cakepops

Verkruimel een cake zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg een half bakje zuivelspread en meng het tot een egale massa. Maak er 24 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van en laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Melt de witte chocolade au bain-marie. Doop prikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade. Bestrooi ze direct met blauwe of roze muisjes. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

kraamfeest hapjes

6. Kandeel

Kandeel is een traditionele drank die tijdens kraamvisites gedronken werd om boze geesten te verdrijven. Deze eierlikeur op basis van brandewijn, suiker en verse eieren bevat ook een aantal bijzondere specerijen als kaneel en kruidnagel.

kraamfeest hapjes

7. Worstenbroodje

Makkelijk vooraf klaar te maken en snel uit te delen zijn worstenbroodjes. Even in de oven, servetje erbij en jong en oud is weer voldaan. Je maakt zeker de blits met deze gevulde luiers.

kraamfeest hapjes

8. Fruit of groente

Even iets lekker fris tussendoor en makkelijk mee te pakken. Je kan bijvoorbeeld een schaaltje met cherry tomaatjes en schijfjes komkommer serveren of verschillende stukjes fruit.

kraamfeest hapjes

9. Sandwiches

Om iedereen te bedanken voor de aanwezigheid op het kraamfeest kun je een bedankje meegeven. Dit kan bijvoorbeeld een doosje snoepjes of bonbons zijn. Of een leuke foto van de baby met de naam erbij. Hoe persoonlijker en origineler het bedankje hoe leuker dit natuurlijk gevonden wordt.

kraamfeest hapjes

10. Vruchtenbowl of Fruitwagentje

Heerlijk fris en ook lekker voor de kindjes; een vruchtenbowl.

Een kinderwagentje vol met fruit is gezond en ziet er super gaaf uit.

 

Heb je aanvullingen of leuke ideeën voor kraamfeest hapjesStuur ons een berichtje.