Snelle levering

Niet goed, geld terug

Gratis presentje vanaf €25

Gratis verzending vanaf €95

Bruiloft organiseren

Een bruiloft organiseren doe je niet elke dag en door alle hectiek komt er nog veel bij kijken. Wij geven je handige tips zodat je genoeg handvaten hebt voor het organiseren van een trouwfeest. 

9 tips om een bruiloft te organiseren

Stap 1. Datum en gasten

Maak een lijst met genodigden en bepaal welke datum en tijd het trouwfeest plaats gaat vinden. Bepaal ook gelijk een budget.

Stap 2. Locatie

Bepaal waar het trouwfeest wordt gehouden. Wil je een groot feest of wil je het liever klein houden? Belangrijke punten om over na te denken. 

Stap 3. Stuur uitnodigingen

Stuur alle gasten een uitnodiging met daarop alle gegevens van het trouwfeest, als datum, tijd, locatie met adres en overige informatie. Je kan een echte uitnodigingskaart sturen of de uitnodiging per e-mail sturen. Stuur de uitnodigingen ruim van te voren, zodat je weet hoeveel gasten er komen. 

Stap 4. Trouwfeest versiering

Een trouwfeest moet er natuurlijk leuk uitzien. Bedenk wat voor soort versiering je wilt hebben. Wil je drukke en kleurrijke prints of hou je het rustig? Bestel van te voren versieringen. 

5. Wat doe je met eten?

Heerlijke hapjes en drankjes kunnen niet ontbreken op je trouwfeest. Ga je zelf aan de slag of laat je het door een partij verzorgen? Je kunt een leuke candybar maken. Zo'n tafel ziet er kleurrijk uit én kunnen je gasten genieten van zoete versnaperingen. Zorg dat je voor alle gasten voldoende bordjes, bekertjes en servetten hebt geregeld. 

6. Spelletjes

Tijdens een trouwfeest zijn spelletjes heel leuk en heb je meteen interactie met al je gasten.

7. Foto's of filmpjes

De leukste herinneringen van deze speciale dag moeten natuurlijk vastgelegd worden. Bepaal wie de foto's en/of filmpjes maakt van het trouwfeest. Je kunt ook een leuke photobooth neerzetten voor je gasten. Leg er verschillende attributen en de leukste foto's worden gemaakt. 

8. Cadeautjes

Geef je cadeauwensen aan in je uitnodigingen. Gasten weten meteen wat voor cadeaus ze kunnen geven.

9. Bedankjes

Om iedereen te bedanken voor de aanwezigheid op het trouwfeest kun je een bedankje meegeven. Geef iedereen bijvoorbeeld een doosje snoepjes of heerlijke bonbons.

Gerelateerde Blogs

7 ideeën voor een origineel bruiloft cadeau

Wij verzamelen hier de beste tips op een origineel cadeau op een bruiloft te geven. Deze cadeaus kun je geven aan een bruidspaar, maar ook...

Trouwfeest ideeën | spelletjes en activiteiten

Wij hebben een aantal trouwfeest ideeën, spelletjes en activiteiten op een rijtje gezet. De Top 7 Trouwfeest Activiteiten 1. Trouwfeest...

Trouwdag versiering in verschillende thema's

Ben jij op zoek naar bijzondere versiering voor op jullie trouwdag? Bekijk onze drie trouwthema's en kies welke het beste bij jullie past. 

Valentijnsdag plannen | Hoe organiseer je een Valentijnsdag?

Valentijns ideeën opgedaan? Check! Valentijns cadeau gekocht? Check! Garantie voor dé ideale Valentijnsdag? Error! Veel mensen onderschatten de organisatie op Valentijnsdag. ‘Maar ik heb een cadeau voor 100,- gekocht! Dan zit ik toch goed?’ Nee! Het gaat namelijk om het gebaar

  Alle Blogs