Snelle levering

Niet goed, geld terug

Gratis presentje vanaf €25

Gratis verzending vanaf €95

Hoe organiseer je een Kraamfeest?

Een kraamfeest organiseren doe je waarschijnlijk niet elke dag en er komt best nog wel wat bij kijken. Daarom geven we je hier een handig stappenplan met diverse tips!

Het 10 Stappenplan voor het plannen van het Kraamfeest

Stap 1. Datum en gasten

Maak een lijst met genodigden en bepaal welke datum en tijd het kraamfeest plaats gaat vinden. Bepaal ook gelijk een budget. Bepaal je plan voor het kraamfeest als je nog zwanger bent. Natuurlijk weet je nog geen exacte datum, maar je kunt wel al veel voorwerk doen zodat je in staat bent om de uitnodiging voor de kraamfeestparty tegelijkertijd met het geboortekaartje te versturen.

Stap 2. Locatie

Bepaal waar het kraamfeest wordt gehouden. Organiseer je het kraamfeest thuis of in een partygelegenheid. Dit hangt af van wat jullie het prettigst vinden en of het in je beoogde budget past natuurlijk. Ook het aantal gasten is leidend voor de keuze om het thuis of op een andere leuke locatie te organiseren.

Stap 3. Stuur uitnodigingen

Je kunt de uitnodiging bij het geboortekaartje voegen of later nog los versturen. Let op dat je dit niet te laat doet omdat je anders al veel wilde aanloop krijgt van nieuwsgierigen. Stuur alle gasten een uitnodiging met daarop alle gegevens van het kraamfeest, als datum, tijd, locatie met adres en overige informatie. Je kan een echte uitnodigingskaart sturen of de uitnodiging per e-mail verzenden.

Stap 4. Versiering en aankleding

Een kraamfeest moet er natuurlijk feestelijk uit zien. Bepaal het thema van het kraamfeest en bestel hiervoor passende versiering. De levertijd van versiering is meestal een paar dagen. Bekijk ook de combinatie-arrangementen voor locatie en versiering, dit kan zeer interessant zijn.

5. Wat doe je met eten?

Naast beschuit met muisjes of een geboortetaart is het leuk om verschillende hapjes en drankjes te regelen in roze of blauw, of natuurlijk allebei! Wij hebben hiervoor een aantal leuke ideëen. Zorg dat je voor alle gasten voldoende bordjes, bekertjes en servetten hebt geregeld.

6. Gastenboek of timecapsule

Zorg dat er een gastenboek ligt op een plek waar iedereen langskomt, bijvoorbeeld bij de uitgang. Laat alle gasten er een wens voor de baby in schrijven. Leuk om later terug te lezen! Een ander leuk idee is het maken van een time capsule. Vraag de gasten iets leuks te schrijven voor jouw kindje, bijv. een wens of een verwachting en doe deze in de time capsule. Als jouw newborn baby ooit 16, 18 of 21 wordt, kun je deze timecapsule geven en hem of haar verrassen met alle wensen en verwachtingen van vroeger.

7. Foto’s of filmpjes

De leukste herinneringen van deze speciale dag moeten natuurlijk vastgelegd worden. Wijs iemand aan die foto’s en/of filmpjes maakt van het kraamfeest. Leuk voor later!

8. Cadeautjes

Je krijgt waarschijnlijk ontzettend veel kraamcadeautjes en je hebt zelf ook al zoveel gekocht. Heb je specifieke wensen of wil je geld voor een groot kraamcadeau? Geef een cadeautip op de uitnodiging. Ook zijn er verschillende websites waar je verlanglijstjes kunt invullen en waar je gasten de kadootjes kunnen afstrepen.

9. Geboortebedankjes

Om iedereen te bedanken voor de aanwezigheid op het kraamfeest kun je een geboortebedankje meegeven. Dit kan bijvoorbeeld een doosje snoepjes of bonbons zijn. Met een bedankkaartje of een leuke foto van de baby met de naam erbij. Hoe persoonlijker en origineler de geboortebedankjes zijn hoe leuker dit natuurlijk gevonden wordt.

10. Maak er een leuk geboortefeestje van

Geniet van de dag. Op een kraamfeest gaat alle aandacht naar jouw baby. Zorg ook dat de oudere kindjes zich vermaken tijdens het feest met bijvoorbeeld kleurplaten of spelletjes. Klets gezellig met alle gasten en neem je rust als je die nodig hebt. Iedereen begrijpt dat. Veel plezier!

Heb je aanvullingen of ideeën? Stuur ons een berichtje.

Gerelateerde Blogs

Kraammand kopen bij Make My Moment

Een kraammand is een mand met cadeautjes die over het algemeen vlak na de bevalling wordt gegeven aan de ouders van het pasgeboren kind....

Kraamfeest hapjes en drankjes

Tijdens een kraamfeest is een feestelijk aangeklede tafel met allerlei lekkere hapjes en drankjes natuurlijk een must. Zo kunnen de gasten...

Leuke kraamcadeaus voor de nieuwe baby

Je bent uitgenodigd op een kraamfeest en je weet nog niet wat je wilt geven? Wij verzamelen hier de beste tips voor de meest originele en...

9 maanden beurs

De 9 maanden beurs zal binnenkort plaatsvinden in Amsterdam RAI op 24 t/m 28 februari. Kraamfeest Moment zal daarbij aanwezig zijn met diverse artikelen voor een geslaagd kraamfeest! Wil jij daar graag bij aanwezig zijn? Bekijk de website voor kaarten. 

Winactie!

Kraamfeest moment geeft een kraamfeest pakket weg. Wil je weten wat je hiervoor moet doen? Klik gauw op de link, vul jouw gegevens in en wie weet ben jij binnenkort de winnaar van een kraamfeest pakket!

Kraamfeest moment video

Kraamfeest moment heeft kleurrlijke kraamfeestmanden voor zowel jongens als meisjes. Een prachtig cadeau voor de kersverse ouders. Bekijk de video voor de goedgevulde kraammanden. Op onze Youtube kanaal kun je meer video's bekijken. 

Nieuw! Kraammanden

Kraamfeest Moment heeft nieuwe producten toegevoegd aan het assoirtiment. Voor leuke kraamcadeaus hebben wij nu kleurrlijke kraammanden. Een kraammand bevat de leukste artikelen voor een kraamfeest. Voor zowel jongens als meisjes hebben wij fijne cadeaus zoals: een zacht knuffeltje, sokjes en versiering. 

Vier de geboorte van jouw baby met een babyborrel of kraamfeest!

Kraamfeest Moment is dé webshop voor de organisatie van een compleet en origineel kraamfeest of babyborrel voor de geboorte van jullie zoon of dochter.

Wat is een kraamfeest?

Op een kraamfeest vier je de geboorte van de nieuwe baby. Meestal wordt het kraamfeest georganiseerd door de kersverse ouders. Een kraamfeest zorgt ervoor dat de meeste visite allemaal in één keer de kleine komt bewonderen en niet elke dag een paar mensen.

Kraamfeest versiering in themaboxen

Kraamfeest Moment heeft kraamfeest versiering voor baby jongetjes, baby meisjes en tweelingen verschillende themaboxen. Hieronder vind je een overzicht en de samenstelling van de themaboxen.

  Alle Blogs