Snelle levering

Niet goed, geld terug

Gratis presentje vanaf €25

Gratis verzending vanaf €95

Wat is eigenlijk een bridalshower?

Een bruiloft is niet compleet zonder een pre-huwelijks feestje. Een bridalshower is een perfecte gelegenheid om te genieten van de bruid en om haar nog een keer in het zonnetje te zetten. Dit is een intiem en persoonlijk moment om met alle vriendinnen en familie cadeautjes te geven aan de bruid en om een leuke tijd samen door te brengen voor de grote dag. Het is een alternatief op een vrijgezellenfeest. Een vrijgezellenfeest staat bij veel mensen bekend als een hoop gezelligheid waarbij de bruid gênante opdrachten moet uitvoeren. Het hangt vaak samen met alcohol, feesten en ondeugende taferelen. Een bridalshower is daarentegen voor bruiden, die in intieme sfeer een feestje vieren.

Bridalshower is een Nederlandse traditie

Veel mensen denken dat een bridalshower uit Amerika komt, maar dat is niet het geval. Van oorsprong is het een Nederlandse traditie die is ontstaan in de 16e eeuw. Een jong Nederlands meisje werd verliefd op de zoon van een molenaar. Ze wilden met elkaar trouwen, maar haar familie was daarop tegen. Haar vader wou namelijk dat zijn dochter ging trouwen met een rijke varkenshouder. Hij dreigde dat hij de bruidsschat zelf zou houden als zij hem niet zou gehoorzamen. Toen dorpsgenoten dit hoorden wilden ze zelf geld en cadeaus schenken aan het bruidspaar. Ze deden dit om het bruidspaar te helpen om een goede start te maken met hun getrouwde leven. De vader van het meisje was zo ontroerd door dit gebaar, dat hij instemde met het huwelijk. Alsnog had de vader een grote bruidsschat gegeven. Sindsdien is het een traditie dat vrienden en familie voor de bruiloft cadeaus geven. 

Bridalshowers tradities wereldwijd 

De bridalshowers werden in De Verenigde Staten tijdens de jaren 30 een rage. Midden van de 20ste eeuw waren de feestjes wat eenvoudiger in vergelijking tot op de dag van vandaag. De meeste cadeaus die vroeger werden gegeven waren meestal keukengerei of tafellinnen. In de jaren 60 kregen vrouwen tijdens een bridalshower pikante cadeaus zoals lingerie. In die tijd was sexualiteit bij vrouwen een taboe en ontvingen zij allerlei adviezen over wat er stond te gebeuren tijdens de huwelijksnacht. Tegenwoordig wordt er pikante lingerie meegenomen als fun voor de huwelijksnacht, maar niet meer als een serieuze aangelegenheid. Met de welbekende ‘Something Blue’ moet de bruid iets blauws dragen voor geluk. De vriendinnen van de bruid kunnen bijvoorbeeld een blauwe kousenband cadeau geven. Vandaag de dag worden er ook couple’s showers of bridalshowers voor alleen mannen georganiseerd. De populairste landen waar bridalshowers worden georganiseerd zijn De Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. 

De bridalshower als surprise

De bruid mag nog niks weten van haar bridalshower. Je kunt haar bijvoorbeeld met een smoes het huis uit krijgen om de woonkamer te versieren. De dag draait om de toekomstige bruid en alles staat in het teken van trouwen, liefde en relaties. Het wordt een gezellige dag met een hele groep meiden. De dag staat in het teken van lekkere hapjes, drankjes en spelletjes. 

Datum prikken en de locatie

Een bridalshower wordt meestal zes weken voor de grote dag gevierd. Veelal wordt een bridalshower thuis gevierd bij de bruid. Een bridalshower kan ook buiten de deur gevierd worden. Een restaurant of eetcafe zijn gezellige locaties om een bridalshower te vieren. Vooral met een grote groep kan het doorslaggevend zijn om een bridalshower op locatie te vieren. 

Organisatie en cadeaus

Er is geen regel wie de organisatie op zich neemt. Meestal is het een vriendin die de bridalshower organiseert. Bij een bridalshower wordt een financieel potje gemaakt, zodat de bruid niks hoeft bij te dragen en kan genieten van haar dag. Een bruiloft kan al erg duur genoeg zijn. Daarom is het voor de bruid fijn om vooraf cadeaus te ontvangen van vriendinnen. Je kunt persoonlijke cadeaus geven, maar ook functionele cadeaus zoals campagne glazen of tafellinnen. Bekijk de verschillende cadeau ideeën voor inspiratie. 

Gerelateerde Blogs

Bridal shower: leuker dan vrijgezellenfeest?

Een bridal shower is een opkomende hype en de ideale vervanging van een vrijgezellenfeest voor vrouwen. Op vrijgezellenfeesten is er een...

Slingers en ballonnen voor op de Bridalshower

Een bridalshower is niet compleet zonder versiering. Je kunt nu ballonnen en slingers bestellen op onze website. Ontvang een zakje met 10 ballonnen met het thema 'Bride to Be'. Of bestel een vlaggenlijn in het thema Bride to Be, Princess Bride of Bridezilla. Je huis is met de versiering in een klap bridal proof en het feestje kan beginnen! 

De leukste Bridalshower spellen

Bridalshower Moment heeft 7 leuke spelletjes ontwikkeld om te spelen tijdens een bridalshower. Alle 7 spelletjes zitten in een unieke box. Heel leuk om samen met je vriendinnen te spelen!  De spelletjes zijn geschikt voor 8 personen.

Bridalshower vriendinnenboekje

Een bridalshower is een prachtige dag om nooit meer te vergeten. Met alle vriendinnen wil je dit mooie moment koesteren. Met het vriendinnenboekje kan iedereen wat moois opschrijven voor de toekomstige bruid. Net zoals een vriendenboekje van de basisschool, kan iedereen de gegevens opschrijven, hobby's noteren en een leuke foto opplakken.

Fijne feestdagen!

Bridalshower Moment wenst je fijne feestdagen en een fantastisch 2016! In het nieuwe jaar zullen wij de eerste thema versiering voor bridalshowers lanceren. En daarnaast ook een vriendinnenboekje, de allerleukste bridalshower spelletjes en de mooiste cadeautjes. Wij zien je graag in 2016!

Zet de Bride to Be in het zonnetje met een bridal shower

Bridal showers zijn ontzettend in populariteit aan het stijgen - iets wat wij maar al te goed begrijpen! Het is namelijk een schitterend alternatief voor een vrijgezellenfeest - een feest dat toch meer geassocieerd wordt met zuipen, naakt en andere onzedelijke zaken. Ookal vinden wij dat de toekomstige bruid ook nog even flink moet genieten van haar vrijgezellendagje, denken we dat het best een stukje fatsoenlijker kan! 

Bridalshower versiering in verschillende thema's

Bridalshower Moment heeft voor de verschillende Brides verschillende bridalshower themaboxen. Hieronder vind je een overzicht van de Brides en de samenstelling van de themaboxen. Alle themaversiering zal verkrijgbaar zijn vanaf april 2016.

Bridalshower hapjes en drankjes

Met een bridalshower is het belangrijk om een tafel vol met lekkere hapjes neer te zetten. De hapjes kun je zelf bestellen, maar wellicht vind je het leuk om zelf te kokkerellen. Wij hebben de lekkerste hapjes geselecteerd. Verras jouw gasten met heerlijke bakcreaties. 

Vrijgezellenfeest cadeaus voor de Bride to Be

Wij verzamelen hier de beste tips voor de meest originele cadeaus voor het vrijgezellenfeest (en de bridalshower) voor de toekomstige bruid.

Bridalshower spelletjes en activiteiten

Wij hebben een aantal Bridalshower spelletjes en activiteiten op een rijtje gezet. 

Hoe organiseer je een bridalshower?

Een bridalshower organiseren doe je waarschijnlijk niet elke dag en er komt best nog wel wat bij kijken. Daarom geven we je hier een handig stappenplan met diverse tips.

  Alle Blogs