Wij hebben een aantal babyshower activiteiten op een rijtje gezet om je wat ideeën te geven om een babyshower te organiseren. Naast onderstaande activiteiten zijn er ook nog tal van leuke babyshower spelletjes die je kunt doen.

De Top 10 Babyshower Activiteiten

babyshower spelletjes

1. Babyfoto’s raden

Dit spelletje wordt vaak gedaan op babyshowers en dat heeft een goede reden! Het is namelijk vaak hilarisch om te zien hoe iedereen er vroeger uitzag toen ze net geboren waren. Als iedereen een foto meeneemt van zichzelf toen ze nog luiers volpoepte, kunnen alle foto’s vervolgens op tafel worden gelegd. Vervolgens moet iedereen ervoor zien te zorgen dat je juiste foto bij de juiste persoon komt te liggen.

babyshower spelletjes

2. 30 seconds Baby Editie

30 Seconds is eigenlijk altijd wel leuk in gezelschap. Wat tijdens een babyshower nóg leuker is, is de editie die alleen maar over baby’tjes gaat. Er moeten met dit spel alleen maar woorden omschreven worden die iets met baby’s te maken hebben. Hier kun je zo’n spelletje downloaden en dat raden we zeker aan!

babyshower spelletjes

3. Babyvoeding eten

Babyvoeding zit vol groente en/of fruit. Er zit alleen ontzettend weinig smaak aan. Het is daarom een heel grappige activiteit om iedereen die aanwezig is te laten proeven uit de potjes, en te laten bepalen welke smaak erin zit. Je kunt van tevoren opschrijven welke smaken er zijn en mensen er een laten kiezen, of je laat ze zomaar uit het hoofd iets bedenken.

babyshower spelletjes

4. Wensen voor de mom to be opschrijven

Het kan heel mooi zijn om allemaal op te schrijven wat je denkt of hoopt dat de moeder gaat meemaken of bereiken nadat ze moeder geworden is. Je kunt een mooi canvas ophangen en er allemaal met eens stift opschrijven wat je wenst voor haar en haar baby. Dan kan ze het later teruglezen! De canvassen zijn ook te bestellen in onze shop.

leuksete babyshower spelletjes - kraanvogels

5. De Kraanvogelmobiel

In Japan worden al eeuwenlang kraanvogels gevouwen, waarbij ze traditioneel ‘geluk’ representeren. Het is een best moeilijk stukje origami, waardoor het vaak erg grappig is als een groepje vriendinnen dit samen uit moeten vogelen. Het eindresultaat is een schattig mobiel voor boven de wieg van de baby die eraan komt. Alle mensen die er zijn – dus de mensen die belangrijk zijn in het leven van de zwangere vrouw – hebben dan een eigen vogeltje toegevoegd hieraan. Hier kun je een pakket bestellen waarmee je de kraanvogelmobiel kunt maken! We hebben ook een instructiefilm of de versnelde instructie (timelapse) voor je gevonden.

babyshower spelletjes

6. Rompertjes versieren

Het is ontzettend leuk om samen rompertjes te versieren die de aankomende baby echt kan gaan dragen! Als je zorgt dat er een aantal witte rompertjes is en wat textielstiften kun alle genodigden zelf een rompertje knutselen tijdens de babyshower. Superleuk en creatief, toch?

Leukste babyshower spelletjes

7. Luiers verwisselen

Dit is leuk én educatief! Een wedsstrijdje doen wie het snelst luiers kan verwisselen kan spannend zijn, maar kan ook leerzaam zijn voor diegenen die dat nog niet kunnen. Je hebt er alleen wat luiers en een pop voor nodig. Wat extra leuk is om te doen, is met ontbijtkoek neppoep maken voor in de te verwisselen luier…

leukste babyshower spelletjes muziek

8. Kinderliedjes quiz

Ben je wel klaar om moeder te zijn als je niet ALLE kinderliedjes kent die er zijn? Vast wel. Maar toch is het leuk dit even te quizzen met alle aanwezigen. Als je een YouTube of Spotifylijst hebt met alle kinderliedjes die je leuk vindt (vergeet K3 ook niet), kun je telkens de intro aanzetten en de mensen laten raden wel liedje het is!

 

leukste babyshower spelletjes - slabbetje

9. Slabbetjes versieren

Ongeveer hetzeflde als de rompertjes versieren natuurlijk, maar zeker niet minder leuk om te doen. Bovendien zijn slabbetjes een stuk goedkoper, dus is het makkelijker om er een aantal van aan te schaffen voor de babyshower.

babyshower spelletjes

10.Babyshower spellenbox

In de babyshower spellenbox zitten 8 Nederlandstalige babyshower spelletjes die gemakkelijk te spelen zijn en bovenal een hoog fun-gehalte hebben. In de spellenbox zitten de volgende spellen: Raad de Naam, Wie ben ik? Babyhints, Babytekenen, Raad de BM’er, Babyspenen, BabyQuiz en Kinderliedjes raden. Bestel hier de spellenbox.

Lees ook onze tips over hapjes en drankjes voor de babyshower.

Babyshower spelletjes met een hoog fun-gehalte!

Een babyshower is een bijzonder moment voor een aanstaande mama, waar zij door haar naasten in het zonnetje wordt gezet. Een babyshower staat helemaal in het teken van de zwangere vrouw. Bestel een leuk pakket met spelletjes en geef haar een prachtige dag in haar leven. Als je zelf ook nog leuke activiteiten weet dan hopen wij dat je ze met ons wilt delen, zodat anderen daar weer van kunnen profiteren. Stuur ons een berichtje.